Hangö Trädgårdssällskap - Hangon Puutarhaseura: Terveisiä Turun puutarhamessuilta!

13.4.2015

Terveisiä Turun puutarhamessuilta!

Kolme päivää vierähti Turun murteen ja iloisten ihmisten keskellä. Ilma oli mitä kaunein, mutta silti innokkaita riitti myös messuille – osa jäi varmaan pihatöihin, ja hyvä niin. Uutuuksia oli nihkeästi, eniten markkinoitu ehkä minulle vielä mysteeriksi jäänyt tomaatti-peruna-taimi, johon en ehtinyt (lue: kiinnostus ei riittänyt) tutustua. Ja sen verran on henkseleitä paukutettava, että via Gardenin esittelemä persikka Bonanza sai messutapahtumassa eniten näkyvyyttä. Ja nyt nuo kaunokaiset ovatkin loppuunmyyty, eli onkohan Turun seudusta tulossa uusi persikan viljelyalue omenanviljelyn ohessa?
 
Messukävijät kiittelivät nimenomaan kasvivalikoimaa, ja myyjien ammattitaitoa ja tietomäärää. Moni uuden kasvin omistaja mainitsi saaneensa hyvät ohjeet ja muutaman “salaisen” niksinkin mukaansa. Ollaankohan puutarhatuotteiden myynnissäkin pikkuhiljaa siirtymässä suurten ketjujen kassoilta takaisin paikallisten tuottajien osaavaan huomaan? Lähiruokahan elää jo mahtavaa nousukautta, toivottavasti tuo tarttuu myös puutarha-alalle. Bonuspisteiden sijaan asiantuntevia neuvoja!
 
Messukäynnin parasta antia on kuitenkin tuo kaikki kauneus ja luonnon vihreys, jota saamme vielä hetken odotella. Koivut olivat vihreinä, kukat kukkivat, ja muutama lehmäkin oli jo päässyt laitumille... 
 
Päivi
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti